Van Le Puy naar Vichy
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Kees
01 Mei 2008 | Frankrijk, Vichy
Dinsdag 22 april 2008 van Le Puy naar Vichy
Sta nu in de achtertuin van een kasteel, het beroemde Chateau de Chazeuil, voor minder doe ik het niet. Hoewel, als ze een plekje in de voortuin hebben zal ik dat niet afslaan. Werd direct aangesproken door een Nederlandse vrouw die waarschuwde voor de zachte ondergrond van het gras en vertelde dat zij er al 16 dagen stonden. Ik dacht dat ze overnachtingspunten aan het verzamelen waren voor dat plekje in de voortuin maar het bleek dat ze pech hadden met de caravan. De lagers moesten vernieuwd worden en die waren niet op voorraad.
Vanochtend eerst in Le Puy gekeken. Hier vandaan ondernam bisschop Gotescalk in 962 als een van de eerste een bedevaart naar Santiago de Compostela. Toen hij terug was bouwde hij op een van de lava pilaren, die in de oude vulkaankrater staan waarop Le Puy gebouwd is, een kapelletje. s’Middags richting Clermont-Ferrand gereden en ten westen daarvan de vulkanen gezien. Wilde eigenlijk naar de Puy de Dome echter op afstand kon je al zien dat een laag hangende wolk de top omhulde. Koers gewijzigd richting Vichy. Aardige routes gereden maar ik heb ze mooier gezien, wat wil je na bijna 9000km.
Ervaring:
Een dooddoener, in het zuiden is het warmer dan in het noorden.
Ervaring:
Een dooddoener, in het zuiden is het warmer dan in het noorden.