Van St Emillion nar Arcachon - Reisverslag uit Arcachon, Frankrijk van Kees Peterse - WaarBenJij.nu Van St Emillion nar Arcachon - Reisverslag uit Arcachon, Frankrijk van Kees Peterse - WaarBenJij.nu

Van St Emillion nar Arcachon

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Kees

20 Maart 2008 | Frankrijk, Arcachon

woensdag 19 maart 2008 van St Emilion naar Basin de Arcachon
Het was koud vannacht, vanmorgen stond het ijs op mijn mobiele huis. Vroeg opgestaan, 7.30 uur, eitje met spek gebakken, pot koffie gemaakt en terug naar St Emilion. Gesticht in de 8e eeuw door een kluizenaar Emilius die daar in een grot woonde. Leuk, toeristisch dorpje erg foto geniek. Mij door een Australische uitbater van een wijn shop laten onderrichten hoe de wijn hier geclassificeerd is en natuurlijk een paar flessen meegenomen. Vandaar naar Bordeaux. Mijn begeleidende dame loodste me feilloos naar het centrum echter geen parkeerplek te vinden, dan maar een ondergrondse parkeer garage echter die zijn maar voor auto’s van max. 2 meter hoog, met fiets is mijn home 2,30 meter. Eindelijk een gevonden die 2,70 meter aangaf. Op het eerste ondergrondse pleintje kon ik al niet verder en was net van plan mijn fiets er af te halen toen een aardige parkeerwachter een afzetting weghaalde en me een “hoge” parkeerplaats toewees. Ik bleek precies onder Place de la Bourse te staan en dat was wel handig dicht in het centrum. Ook een mooie, statige stad met brede wegen, oude kerken en vestingmuren, maar ook een “Kalverstraat “. Op de een of andere manier vind ik kleine pittoreske toch leuker dan grote steden. Omdat ik mijn route toch weer via de kust wilde voortzetten en dan zeker het hoogste duin van Europa niet wil overslaan een camping uitgezocht aan het Basin van Arcachon.
Ervaring:
Zet een open fles, ook al zit er een dop op, altijd rechtop. En in mijn huis is dat alleen mogelijk in de koelbox. Net heb ik een heel kastje moeten schrobben en alle potten en pannen afgewassen want de fles bakolie had een niet dicht dopje en was omgevallen.

• 23 Maart 2008 - 20:28

Gerda En Fons:

leuk deze berichten van je reis. Wij zijn zojuist teug van de Algarve in portugal en hebben het weer onderweg vanaaf 11 kilometer hoogte goed kunnen gadeslan. Na de besneeuwde en bewolkte pyreneeen was het naar het zuiden helder in Spanje en Portugal en natuurlijk goede temperaturen.
    een aanrader is wat ons betreft in ieder geval Sevilla. in het zuiden van Portugal kom je erg veel nederlandse en Engelse campers tegen die elkaar adviseren over mooie gratis plekken, met vaak beperktevoorzieningen, aan de kust en verderop.
    De campgasten lijken daar op moderne zigeuners met veel comfort, maar ook gebruik makend van de ruimte van het land en rondstruinend.

Veel plezier op je tocht, we volgen je site met interesse omdat we volgend jaar een tocht door Andalusie willen maken met de caravan en jij daar vast ook doorheen gaat trekken.