Naar Biarritz
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Kees
20 Maart 2008 | Frankrijk, Biarritz
donderdag 20 maart 2008 van Basin de Arcachon naar Biarritz
Ook vanochtend ijs op de auto. Na de ochtend plichtplegingen, met een blauwe lucht en 7 graden om 9.30 uur opweggegaan richting Spanje. Uiteindelijk gestopt op een Camping 10 km onder Biarritz. Maar daar kom ik direct nog op terug. Via Arcachon, waar je zowel een uitzicht op Cap Ferret hebt als op Dune du Pilat tenminste als je een stukje verder rijdt. Die kust naar het zuiden is net als de Hollandse kust, alleen iets hogere golven en enorme dennenbossen in het achterland. Toch nog Biscarrosse Plage bekeken, speciaal voor Martin een foto van de surf mogelijkheden en toen de kortste route richting Spanje genomen, wel via de snelweg naar Biarritz. Dat is het Cannes van de westkust maar met minder strand, wel pittoresk die kleine baaitjes. Sta nu op een camping waar veel nationaliteiten overnachten, links naast mij een Nederlander met een caravan, met een afstandsbediening manoeuvreerbaar, en rechts een Duitser die zich al zorgen maakte of mijn huis niet in de weg zou staan als hij morgen om 8.00 uur vertrekt, want hij vetrok altijd om 8.00 uur. De Nederlander naast mij heeft last van zijn rug en z’n vrouw loopt alsof ze heel nodig moet plassen. En dan kwam ik nog wat krakkemikkige overnachters tegen, veelal in camping smoking.
Ervaring:
Als dat mijn voorland wordt moet ik er maar snel van genieten en dat zal ik doen ook!
Ervaring:
22 Maart 2008 - 12:58
Thuisfront:
Had daarnet een heel verhaal geschreven maar zie het niet verschijnen. Ga nu eerst naar de tennisbaan, doe daar iedereen de groeten, en kijk vanavond wel of er in de plaatsing van het bericht een vertraging is. -
23 Maart 2008 - 15:54
Thuisfront:
Geen vertraging er staat gewoon niets. Potverdorie toch maar even een prachtig verhaal ter ziele. 1e Paasdag. Op de achtergrond swingende muziek, het gevolg dansende vingers over de toetsen. Frank gedoken in het geschiedenisboek over de verzuiling en ik na wat huisvlijt (o.a. ons paasmaal) nu relaxen. Pasen 2008. Ontving vanochtend sms'jes met zalige en zonnige berichten. In Amsterdam dwarrelden intussen met tussenpozen vrolijke grote witte vlokken naar benee. Een prachtig gezicht maar wel bizar want we zitten met Paas toch ook wel eens aan de tuintafel. Ik stuur Martin morgen het garagedak op want ik kreeg gisteren wat waterdruppels op mijn hoofd. Zal mijn auto insoppen dan spoelt ie vanzelf wel schoon. Grapje hoor zo erg is het niet.
Sterkte met je blessure, verwen je been met een drukverbandje want dat schijnt de beste oplossing tot een spoedig herstel te zijn. En pas wel op he, je niet laten afleiden door voetbalverhalen....??? niet de stap van genieten overslaan.
24 Maart 2008 - 15:36
Ook Thuisfront:
dag pa, als ik dit zo allemaal lees en de foto's zie had ik graag naast je in je huis gezeten. surfen begint alweer te kriebelen en zou van de zomer graag een avontuurtje maken met je hius.
Is mooi om te lezen dat het genieten is en de "ervaringen" die je opdoet. Volgens mij is het wel lekker tuffen zo langs de kust zonder "tijd" alle tijd.
Bijna Spanje inrijden, lekker baskisch eten, schijnt erg lekker te zijn dus das goed. Ben benieuwt naar je spaanse avontuur.
Verder bij mij gaat het goed, spannend op me werk wat de ontwikkelingen zullen zijn, nieuwe chef en sous chef die er nog niet zijn maar die er eigenlijk langzamerhand wel zouden moeten zijn. Maar ja we zien het wel, want ik ga hoogst waarschijnlijk met Pavel (voor de bakkerswinkel) in een toko in de warmoestraat werken waarbij wij de keuken gaan runnen, brood, taarten, scones, salades, hartige taarten ect als het maar lekker is. Erg veel zin hierin dus als je terug bent zou het goed kunnen dat ik die toko samen met pavel aan het runnen ben.
x, ik volg je en bel je snel
24 Maart 2008 - 21:27
Jan:
ff stil uit d'n belgique. Lang we en toch geen tijd om te reageren. Ech niet jaloers, hoor;-).
Winterse toestanden. T'is toch van de gekke, dat de kerstboom naar de "paas" moet. De lente hebben we, denk ik, al in december t/m februari gehad.
Mooie foto's, trouwens. Die wijngaard en 't optrekje, smullen, maar ook de rest mag er wezen.
Ben benieuwd wat je nu gaat doen. De (echte) zon opzoeken? Op weg naar Portugal dan wel de spaanse zuidkust. Lekker als je dat zelf kan beslissen.
Binnenkort een wat langer verhaal.
Enjoy,
Jan