Sevilla
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Kees
31 Maart 2008 | Spanje, Sevilla
zondag 30 maart 2008 Sevilla.
Vannacht werd ik verrast door een van de elektronische apparaten die mij vertelde dat de zomertijd ingegaan was. Heb nog gedacht je vergist je en was daardoor vanmorgen pas laat op. Lekker, mag toch voor een zondag. Pas om 12.15 uur de bus naar Sevilla. Wat een mooie stad is dat. Allerhande te zien, van recent tot oud, was eerst een Spaanse nederzetting, rond 1000 kwam het in Mohammedaanse handen en die invloeden zie je. Vervolgens lieten de Spaanse koningen dat niet op zich zitten en in de 13e eeuw werd na een beleg van 2 jaar weer Spaans. De gigantische kathedraal was dan vroeger ook moskee. De Iberisch,Amerikaanse tentoonstelling van 1929 heeft prachtige villa’s achtergelaten, de paviljoens van de diverse landen die meededen en de recente Expo heeft Sevilla de vermaardheid gegeven die het nu heeft.
Met zo’n open dubbeldeksbus me rond laten leiden en op diverse plaatsen een wandeling gemaakt.
Eindelijk echt mooi weer, zit in m’n poloshirt, met een biertje en een stukje harde worst, buiten dit berichtje te schrijven om 19.15 uur.
Ervaring:
Diverse mensen op deze camping gesproken en tot de conclusie gekomen dat voor “Campers” het ultieme doel Marokko is, oversteken bij Gibraltar.
Ervaring: