Cordoba - Reisverslag uit Córdoba, Spanje van Kees Peterse - WaarBenJij.nu Cordoba - Reisverslag uit Córdoba, Spanje van Kees Peterse - WaarBenJij.nu

Cordoba

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Kees

09 April 2008 | Spanje, Córdoba

maandag 7 april 2008 Cordoba
Nadat ik een wasje had gedraaid met de bus naar het centrum van Cordoba. Het weer is duidelijk minder dan gisteren, bewolkt en 18 graden met af en toe een dreigende lucht.
Door de Joodse wijk met allemaal nauwe steegjes naar de Mezquita gelopen. Gigantisch groot rechthoekig gebouw met een paar torens en mooi versierde poorten. Toch bijzonder, van oorsprong is het rond het jaar 800 als moskee gebouwd, naast een kerk. In de volgende 100den jaren door de opeenvolgende Emirs vergroot. De Moslim invloed verdween en in het midden van de moskee is een paar 100 jaar geleden een kathedraal gebouwd. Van de oorspronkelijke 1300 kolommen van de moskee zijn er nu nog 850 over en dat zijn er nog veel want het geeft de indruk van een bos met regelmatig geplante bomen. Indrukwekkend om te zien.
Terug gelopen, de fiets gepakt en naar de supermarkt om weer een gezonde maaltijd te halen.
Net op tijd terug want het ging regenen. Was deels binnengehaald en de rest laten hangen onder de bescherming van een opengeknipte vuilniszak. Hoop dat het voor het slapen gaan droog is.
Morgen een lange rit naar Toledo maar onderweg ga ik langs bij “de man van la Mancha”.
Ervaring:
Na regen komt zonneschijn….. helaas is het omgekeerde ook waar.